søndag 15. november 2015

Kunstforeningen feirer mørketiden


Selv om det ikke ble noen offisiell Mørketidsfestival i år, så hadde ikke vi lyst til å la være å feire inngangen til mrøketiden - derfor kan vi invitere til en uke med kunst.

Vi har i år to utstillinger, samt kunstmarsjen, som gir litt lys og gode kunstopplevelser i starten av den mørke tiden.

Vi vil takke Smarthotell Hammerfest og G. Hagen for støtte til våre arrangementer!!

 

Tirsdag 17. November – 19.00, VERK

”Fenomenologi – Det er tiden som skaper et rom”

Kurator Kjell-Erik Ruud har invitert Ingeborg Annie Lindahl, Ingeborg Blom Andersskog og Gro Navle til å stille ut ved Galleri Verk under årets Mørketidsfestival i samarbeid med Hammerfest Kunstforening. Utstillingen åpnes med det tomme gallerirommet, der kunstnerne deler opp døgnet og vil arbeide sammenhengende frem mot utstillingens slutt.

Fra ingenting til ingenting, - tilbakestilles galleriet til white-cube, hvor prosessen er selve kunsten. Stedets kulturelle ramme vil fortelle mer om verden etterhvert som de kommende utstillingene blir gjennomført. Materialene kritt, blod og tusj vil være gjenganger, men ha forskjellig motiv og utførelse. Første utstilling skal gjennomføres i Hammerfest i år, og deretter i Bodø, Sverige - Malmø og Finland - Rovaniemi i 2016.

Kunstnerne vil arbeide i galleriet døgnet rundt men hovedåpningstid vil være fra 16 -20 hverdager, 12 -18 i helgen.


Torsdag 19. November – 18.00 Galleri Fileeten, AKS

Kollektivutstilling – Også mørket har sitt lys

Vi inviterte byens kunstnere, profesjonelle og amatører, til å søke om deltagelse i utstillingen ”Også mørket har sitt lys”. Vi ønsket å lage en kollektivutstilling, med tematisk helhetstenkning bak de utvalgte bildene. Vi fikk en enorm respons, og valgte av de påmeldte ut 7 kunstnere som presenteres i utstillingen. En ting er sikkert; Hammerfest har et mangfold av spennende kunstnere å oppdage!

Torsdag: 18.00 – 20.00
fredag: 15 - 19.30
lørdag: 12 - 19.30
søndag: 12- 16

Kunstmarsj! Fredag 20. November – 19.00

Kunstmarsj! Vi holder løypen hemmelig inntil videre, men oppstarten blir på VERK.
Forhåndssalg av billetter under åpninger. Begrenset antall.   Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar